Македонија
28. May 2024 - 15:45

Африм Гаши избран за претседател на Собранието

Африм Гаши е избран за претседател на Собранието на Македонија. Беше изгласан со 76 гласа ,,за'', а ,,против'' гласаа само шесте пратеници на Левица.

Поранешниот претседател на Алтернатива која е дел од ВЛЕН, Гаши, беше предложен за претседател на Собранието со потписи од 75 пратеници од ВМРО-ДПМНЕ, Коалицијата ВЛЕН и Движењето ЗНАМ.