Македонија
23. September 2022 - 16:11

АА: На граѓаните од Полог им се прекинаа детските додатоци

На граѓаните од полошкиот регион, по покачувањето на минималната плата, им се прекинаа детските додатоци. Владата на СДСМ-ДУИ со ова удира на најранливата социјална категорија, во време на тешка економска криза. Алијанса за Албанците ги повикува Владата и одговорното соодветно Министерство итно да ја исправат оваа неправда и да ги исплатат сите суми што им следуваат со закон. Во спротивно ги повикуваме граѓаните да ја тужат државата.

 

Алијанса за Албанците