Македонија
19. October 2018 - 22:46

80 пратеници гласаа за измени на Уставот на Република Македонија

Од вкупно 117 пратеници 80 гласаа за измена на Уставот на Република Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ, соглсно Деловникот, побара поединечно изјаснување за гласањето.

Службите утврдија кој како гласал поединечно.