Македонија
30. October 2020 - 20:20

35-годишниот пациент кој вчера почина од Ковид-19 немал никакви претходни заболувања

Пациентот на 35-годишна возраст кој вчера почина на Инфективната клиника во Скопје како последица од корона вирус немал никакви претходни заболувања, потврдија од Министерството за здравство за МКД.мк.

35-годишникот  една недела се соочувал со покачена температура, малаксаност и главоболка предизвикани од Ковид-19.