Бизнис
20. July 2017 - 19:50

Зошто не е пуштен во употреба автопатот Демир Капија - Смоквица?

Зошто  не е пуиштен во употревба автопатот Демир Капија - Смокцвица. ВМРО ДПМНЕ и министерот за транспорт со спротиставени ставови. За опозоцијата се работи за незаинтересираност да с ерешат два банални проблема. За Сугарески пак пробелмите се многу сериозни. ЈП Државни патишта нема доставено комплетна документација врз основа на која тој би потпишал одобрени за градба на контролниот ценат во Неготионо. Ниту МЕПСО ја нема комплетирано докиументацијата за дислокација на 400 киловолтниот далновод.

Од ВМРО ДПМНЕ вчера обвинија за дека се работи за неспособност. Велат дека за многу кратко време делницата може да биде функкционална.

Автопатот Демир Капија – Смоквица според последните информации ќе биде готов до декември годинава. Делницата е со должимна од 28 километри. Чини 217 милиони евра. најголем дел од парите се грант од ЕК.