Живот
30. August 2017 - 16:08

Зошто муслиманките се покриваат? - Ова е најдобриот одговор на ова прашање

На многумина, а посебно во западниот свет не им е јасно зошто некои муслиманки се покриваат. Можеби најдобриот одговор лежи во една кратка приказна која секако треба да се прочита. 
 
Еден Британец дошол кај еден мудрец и го прашал: 
 
- Зошто кај вас во исламот не е дозволено жените да се ракуваат со мажите, нели е тоа необично? 
 
- Мудрецот на тоа одговорил со прашање: Можеш ли ти да се ракуваш со кралицата Елизабета? 
 
Британецот одговорил: - Секако дека не. Со кралицата можат да се ракуваат само одредени особи. Јас ете за жал не сум мегу нив. 
 
- Ете гледаш нашите жени се кралици, а кралиците не се ракуваат со непознати мажи 
 
Тогаш Британецот го прашал: 
 
- А зошто вашите девојки го покриваат телото и косата. Зарем тоа не е дискриминација? 
 
На тоа мудрецот само се насмеал и извадил од џеб две чоколадни бонбони. Едниот го извадил од неговиот целофан а другиот го оставил во целофанот. Тогаш и двата бомбона ги фрлил на прашливиот под и го прашал Британецот: 
 
- Ако сега ти кажам да земеш еден од овие два бомбона и го изедеш кој од нив ке го ...