Интернет
19. December 2016 - 20:25

Зошто Фејсбук е со сина боја

Фејсбук се користи веќе 12 години, а нијансата на сина боја на неговиот бренд стана препознатлива за милиони луѓе, кои автоматски ја поврзуваат со најголемата социјална мрежа во светот.

Дали некогаш сте се прашале зошто Фејбуск е токму со сина боја?

Причината за тоа е многу едноставна/ Марк Цукерберг, основач и сопственик на Фејбук е далтонист и не ги распознава црвената и зелената нијанса.

- Сината боја е најбогата боја за мене. Јас ги гледам сите нијанси на сината, изјави Цукерберг во една прилика.