Живот
25. December 2015 - 18:38

Знае кој го убил и каде го закопал - Ова мистериозно момче тврди дека...

Постојат многу луѓе кои веруваат во реинкарнација, дали од верски или некои други причини. Меѓутоа, постојат многу малце докази кои го потврдуваат тоа. Кога едно момче од три години ја раскажало својата приказна за неговиот поранешен живот, за тоа кој го убил и каде е закопан, малкумина останале што не му поверувале.
Ели Лаш бил педијат. Кога бил консултант за здравствена заштита во Газа, тој наишол на чуден случај со едно тригодишно момче кое тврдело дека се сеќава на својот минат живот. Тој подоцна му ја кажал приказната на својот пријател Трут Хард кој подоцна ја напишал книгата "Деца кои веќе живееле."
 
Откако детето ја раскажало неговата приказна, рекло дека знае каде е закопано неговото тело. За среќа било блиску. Го однел докторот и жителите на селото до местото и почнале да копаат.
На нивно големо изненадување, телото го пронашле на местото за кое кажало момчето. Колкави се шансите да е случајност?
 
По испитувањето на черепот, д-р Ласч ја пронашол и раната од ударот од секира. Момчето на истото место имало белег!
Иако, наоѓањето на скелетот би можело да биде случајност, момчето кажало каде била закопана секирата со која го убиле.
 
Затоа што првиот пат бил во право, жителите решиле да го гледат, а кога стигнале на местото за кое кажало момчето ја пронашле секирата.
Потоа поминале и до следното село за каде момчето кажало дека живеело во минатото. Жителите на тоа село знаеле за човекот кој бил убиен пред четири години.
На крајот, детето го препознало и сопствениот убиец! Жителите ги соочиле, му кажале дека го пронашле телото и оружјето, а убиецот ја признал вистината!
  
Иако многу од работите можеле да бидат и случајност, кога ќе се погледнат сите детали за кои знаело момчето, тешко е да не м усе поверува. Што мислите вие?!