Живот
2. September 2021 - 9:49

Змија касна девојче во зоолошка во Русија | ВИДЕО

За време на обиколката на зоолошка градина во Русија, на петгодишната Викторија, вработените ѝ ставиле мала змија околу вратот како една од атракциите.

Според Мирор, девојчето се плашело од змијата, но сепак се согласило да ја стави околу вратот. Се било во ред, кога наеднаш змијата се приближила до вратот на девојчето и ја каснала за вилицата.

Змијата потекнува од Источна Африка и не е отровна.

Една теорија е дека змијата го гризнала девојчето затоа што мирисала на кокошките со кои Викторија претходно си играла.

– Змиите се многу чувствителни на мирис. Ако била гладна, а девојчето имало мирис на кокошки на себе, можеби тоа ја предизвикало реакцијата на змијата, изјави експертот Екатерина Уварова.

Вработените во зоолошката градина, пак, тврдат дека змијата никогаш досега не каснала никого.