Балкан
27. September 2017 - 10:00

Златна зора остана без еден пратеник

 

Грчкиот неофашистичка партија Златна зора остана со 16 пратеници во Парламентот во Атина, откако пратеникот Никос Михос соопшти дека ја напушта партијата за која рече дека е „киднапирана од непријателите на грчкото националистичко движење“.

Во изјавата за повлекувањето од партијата, Михос нагласува дека ќе продолжи да дејствува како независен пратеник.

Во меѓувреме, продолжува судењето на членови на партијата под обвиненијата дека Златна зора е криминална организација