Фудбал
3. December 2019 - 11:42

„Златна топка“ за Американката Рапино

Американската капитенка Меган Рапино е освојувачка на „Балон д’ор феминин“ во женска конкуренција, победувајќи ја Англичанката Луси Бронз и својата американска сонародничка Алекс Морган.
 
Рапино ја предводеше американската женска репрезентација до титулата од Светското првенство во Франција во 2019, каде што покрај фудбалот, се заложуваше и за израмнување на паричните средства кои ги добиваат мажите и жените на големите првенства.
 
Рапино не беше присутна на церемонијата, а од неодамна нејзин тренер во американската репрезентација е Македонецот, Влатко Андоновски.