Македонија
19. August 2020 - 11:55

Зибери за договорот за влада меѓу СДСМ и ДУИ: Немам коментар

Насер Зибери, кандидатот за прв Албанец премиер на ДУИ вели дека нема коментар за договорот за идната владата меѓу ДУИ и СДСМ.

„Немам коментар“, кратко одговори Зибери пишува весникот Лајм.

Али Ахемти и Зоран Заев вчера соопштија дека имаат договор за влада во која премиер ќе биде Зоран Заев до последните 100 дена од мандатот а потоа ДУИ ќе предложи премиер за до организирање на новите избори.