Македонија
10. May 2018 - 14:57

Живеат во мизерни услови, распадната куќа и без пари - на семејство од Куманово очајно му треба вашата помош

Семејството Стефановски од Куманово живеат на улица, без никакви примања. Трите сестри и еден брат, со ментално нарушување на здравјето, оставени се сами на себе, без кров на главата, соодветна терапија и храна.

По иницијатаива на хумани граѓани, нивната болна стара мајка е сместена во дом за стари лица  и нејзината пензија оди како надоместок во домот. После што, наместо да им се подобри ситуацијата, тие остануваат без никаква парична помош. Пензијата на нивната мајка е причина законски да не им следува социјална помош, а истата оди во домот за стари лица.