Живот
13. October 2017 - 11:58

Жени направиле пластични операции во друга земја, па на аеродром не ги пуштале да се вратат дома

Три жени кои отпатувале во Јужна Кореја за да направат пластични операции, при враќањето се задржани на аеродром, зошто повеќе на личеле на оние жени од фотографиите од пасошите, пренесува Дејли Мејл.

Дамите од Кина се уште се опоравувале од оперициите кога си тргнале кон дома. Лицата им биле отечени, а околу главата имале завои.

Речено им е дека се задржани поради своите пасошки фотографии и дека нема да можат да се вратат дома.

Целиот настан се случил на еден аеродром во Јужна Кореја во текот на кинескиот националниот празник.

Се верува дека трите жени, кои не се идентификувани, ја искористиле „Златната недела“ и отпатувале во соседна Јужна Кореја за да ги направат пластичните операции.

Фотографиите на социјалните мрежи на 8. октомври ги постави Јиан Хуахуа, кинеска презентерка на вести.

Јужна Кореја стана најпопуларна дестинација за пластична хирургија, а Кинеските одат таму да се оперираат веќе деценија ипол.

Кинеските туристи ја користат таканаречената „медицинска виза“ за да отпатуваат на операција во Јужна Кореја.