Живот
13. January 2017 - 15:41

Жена му умирала додека ја раѓала неговата ќерка: Кога отишол да се поздрави од неа, се случило чудо кое никој не може да го објасни

Даг и Меланија Ричард очекувале нормално породување. Но, откако на Меланија и пукнал водењакот, таа паднала и почнала да се тресе. Итно ја испратиле на царски рез...Меланија умирала од амниотичка емболија. Нејзиното срце и нејзините бели дробови престанале со работа, па паднала во клиничка смрт додека го ражала своето бебе.

- Мојата жена беше клинички мртва додека ја раѓаше мојата ќерка. Првата мисла ми бепе „Сега сум вдовец“, а бевме во брак само 3 години. Ми рекоа да се простам од неа. Се сеќавам дека и реков да се бори, ако има сила, изјавил сопругот.

Меланија се освестила после 24 часа а нејизниот маж дотрчал до неа за да ја фати за рака и да и покаже фотографија од нивното девојче.

Братот на Меланија, кој бил хирург дошол во болницата и го погледнал нејзииот случај.

Открил дека има отворена артерија како последица од царскиот рез и дека изгубила многу крв.

Меланија побарала уште една операција и така докторите успеале да и го спасат животот.