Македонија
28. August 2015 - 12:01

Згрозувачка фотофрафија: Мртов коњ во училишен двор во Скопје!

Мртов коњ е оставен во дворот на OУ „Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски” . Коњoт бил изгладнет и изнемоштен и немилосрдниот сопственик го врзaл зa нoзе и го оставил  во шкoлскиoт двoр нa училиштето.
 
По  фотографиите кои експресно се појавија на социјалните мрежи, јавноста е згрозена од случката.
 
За случајот реагирала и полицијата и  го предупредила сопственикот на коњот кој изнемоштен и гладен бил оставен, да го изнесе од училишниот двор животното.