Бизнис
21. November 2019 - 16:48

Зголемена финансиска поддршка за младите кои ќе се занимаваат со земјоделие

Се зголемува финансиската поддршка за младите кои ќе се занимааваат со земјоделие.

Во предлог буџетот за наредната година предвидени се 20.000 евра за лицата до 40 години кои ќе се вратат во селата.

 За жените земјоделки пак,  ќе се доделуваат  по 3.000 евра неповратни пари.

Во предлог  буџетот најмногу средства има за навремено исплаќање  на  субвенциите, за сервистиање на тековните обврски, како и за крупни капитални проекти.