Македонија
11. August 2018 - 19:02

Земјотрес почуствуван Македонија, епицентарот во Албанија

Земјотрес попладнево ги вознемири граѓаните на Македонија и регионот.

Неофицијално, епицентарот на земјотресот е во Албанија, на 38 километри северо-источно од Тирана и е со интезитет од 5.1 степени според Рихтеровата скала.