Македонија
4. October 2017 - 22:04

Земјотрес ја потресе Македонија

Земјотрес од 3,7 степени по Рихтеровата скала пред четириесетина минути беше почуствуван попладнево во Источна Македонија.

Според Европскиот сеизмолошки центар, земјотресот бил на 5 килмотери северо-западно од Пехчево и 10 километри северо-источно од Владимирово, на 2 км длабочина.

Еден час претходно, на овој земјотрес му претходел и помал земјотрес од 2,7 степени.