Свет
26. November 2022 - 8:22

Зеленски: Повеќе од 6 милиони домаќинства во Украина погодени од прекини на струја

–  Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави денеска дека над шест милиони домаќинства во земјата биле погодени од прекини на струја, два дена по целните руски напади врз енергетската инфраструктура на Украина.

„Од оваа вечер, прекините на струја продолжуваат во повеќето региони (на Украина) и во Киев. Вкупно, повеќе од шест милиони претплатници се погодени“, наведе Зеленски во своето секојдневно обраќање преку социјалните мрежи.