Бизнис
15. March 2019 - 16:15

Заврши откупот на тутунот, во тек е издавањето евидентни листови за новата реколта

Со затворање на откупните пунктови во земјава, денеска и официјално завршува откупот на ланската реколта тутун. Според директорот на Државниот земјоделски инспекторат, Благој Индов, откупот помина без проблеми и се откупени околу 25.250 тони тутун со просечна цена од 21,424 денари за килограм.