Македонија
12. July 2020 - 16:59

Завршен митинг на ААА пред Владата во Скопје, Зибери бара поддршка за подобра иднина без етнички поделби

Завршниот митинг на коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива ќе се одржи вечерва пред Владата. Последните пораки и изборни ветувања кандидатите ќе ги испратат од главниот град со почеток во 20 часот. Последниот митинг и на ДУИ беше во Скопје. Кандидатот за премиер Насер Зибери на завршниот митинг пред Собранието побара поддршка од гласачите да го изберат бројот 9 за подобра иднина на сите без етнички поделби.