Џет-Сет
22. December 2015 - 9:44

Затворена клиниката на Лени Кравиц на Бахамите

Американскиот рокер Лени Кравиц, кој дел од годината живее на Бахамите, во Грегори таун отвори стоматолошка клиника каде американски забари бесплатно го лекуваа локалното население.

- Се утврди дека установата не работела согласно законот. Инспекцијата ја зтавори клиниката бидејќи лекарите немале соодветни работни дозволи, соопшти локалната полиција.

Лени Кравиц (51) не го коментираше случајот, но наводно веќе ангажирал правници за лекарите што побрзо да се вратат на работа.