Спорт плус
26. May 2016 - 17:39

Застрашувачки нокаут кој засекогаш го исфрлил од рингот!

Еден од најбруталните удари во светот на боречките вештини е оној со лакт.
 
Нокаутот со лакт воглавно е спектакулрарен и може да биде трагичен по противникот, а еден таков изведен е минатата година, кога Кевин Бостик на брутален начин во светот на сонот го испрати Крис Костеља.
 
Мечот е одржан на турнирот БАММА во САД а решен е на крајот од првата рунда.
 
Бостик силно со лакт го погодил Костеља, по што загубил свест и паднал. Занимливо после оваа борба Костеља веќе никогаш не се вратил во рингот.