Живот
22. August 2017 - 13:14

Замина уште еден великан: Почина „кралот на трубата“

Еден од најпознатите музичари од балканските простори, „кралот на трубата“ Фејат Сејдиќ почина во 76.година од животот по кратко и тешко боледување.

Од него со трогателна порака се прости неговиот внук Небојша Сејдиќ.

„Дедо, кралу, нека те чуваат ангелите, почивај во мир“, напиша Небојша на својот Фејбук профил.