Живот
11. September 2018 - 15:48

Замина ангелот: Почина девојчето од Русија чија мајка и ја одгризна усната зошто плачела

Катја Спесициева (9) од Русија почина поради ненадеен застој на срцето. Мала Каќа која е позната во јавноста откако преживеа страотна торутура од својата мајка Људмила (36) која во 2015 година и ја одгриза усната, зошто девојчето плачело.

Катја, која боледувала од церебрална парализа, се разбудила една ноќ и неутешно плачела, што ја разлутило нејзината мајка. Бесна што девојчето ја разбудило, мајката се доближила до девојчето и почнала да го тресе и удира, по што тоа посилно заплакало, а во налет на хистерија, мајката и ја одгризнала усната.

Несреќното девојче со денови имало рани и болки по што Људмила одлучила да ја однесе на лекар. Детето е веднаш хоспитализирано, а докторите утврдија дека мајката во налет на бес се обидела и носот да и го одгризне, но не успеала во своајта намера.

На девојчето во текот на прегледот и се најдени и бројни повреди и модринки по телото. Детето е одземено од мајакта и повеќе од година дена помина по бројни болници каде е утврдено дека девојчето боледува од низа болести причинето од занемарување на детето. Потоа среќата минатата година на кратко му се насмеа на овој ангел, зошто се појави Ана Макарова - Бесполова, која одлучи да го посвои девојчето.

Каќа последните година дена живееше во љубов и среќата која ја примаше од Ана и нејзиното семејство. А потоа, пред некое утро Ана не можела да го разбуди девојчето.

„Не бевме подготвени за тоа нашата Катја, нашата Катјуша засекогаш да не напушти. Огромна трагедија не погоди“, јави Ана кратко за медиумите.