Живот
28. јуни 2018 - 16:59

Загатка која го полуде светот: Решението е лесно, а ретко кој го знае точниот одговор

Оваа загатка го полуде светот, а многу ретко некој го погодил точниот огдовор. Како ќе се снајдете вие?

 

На сликата има четири чаши за кафе кои треба да се наполнат преку цевките. Што мислите која ќе се наполни прва?

 

 

 

 

Ако мислите  дека во прашање е бројот 5, тогаш вие сте во право затоа што доколку погледнете внимателно само патот до неа не е блокиран.