Македонија
12. July 2019 - 19:29

Заев во посета на Стоби, пронајдена скулптура на Дионис

Мермерна скулптура на Дионис изработена во третиот век , е последниот археолошки пронајдок од истражувањата во Локалитетот Стоби. Од националната установа велат дека моментално се работи на истражувања околу храмот на Изида и епископската базилика.

Новите откритија во Стоби денеска ги погледна и премиерот Заев кој пристигна со автомобил а локалитетот го напушти со хеликоптер..