Македонија
7. March 2021 - 14:40

Заев: Владата ќе паднеше по бегството на Мијалков па мораше да се тропне на маса

Владата ќе паднеше по бегството ма Мијалков, па мораше да се тропне на маса, ги стегнавме институциите или ќе имаше оставки, вели премиерот Зоран Заев во интервју за Слободен печат за бегството и појавувањето на поранешниот директор на УБК, Сашо Мијалков.

-Дефинитивно кога гледате нема сериозен успех, посветено и тропате на маса, тука се знаеше, влада ќе падне. Ќе продаваме прочистување на судството, избега Грувски, па Мијалков и што? Така што, или ќе ја завршите работата за тоа што ве плаќа народот сто отсто по закон , или си одите до четврток сабајле, а петок-сабота веројатно јас. И ќе дојде ново дете, што вика Цацко. Тоа е во демократијата, изјави Заев.