Македонија
24. May 2018 - 12:02

Заев до Мицковски: Што ти смета во „Илинденска Македонија"

Премиерот Зоран Заев вчера го праша лидерот на опозицијата Христијан Мицковски што му смета во името Илинденска Македонија.

- Што ви смета во ова име, не е само да акжете дека ви смета, вели Заев.

Според него, Македонија треба да се обиде и решението е достоинствено.

- Конструктивни сме и сакаме чесно и достоинствено решение, и да помине во Грција. По 25 години немаме подобра шанса, вели тој.