Македонија
12. October 2021 - 12:19

Заев: Да бидам жив и здрав и да го дочекам моментот Албанец да биде претседател на државата

После вчерашната изјава на лидерот на ДУИ Али Ахмети дека следен чекор е претседател на државата да биде Албанец, на денешната прес-конференција премиерот Зоран Заев го истакна истото, дека го чека моментот кога сите граѓани ќе бидат подготвени за претседател Албанец.

„Тој момент ќе сакам да го дочекам, да бидам жив и здрав, јас а и сите ние што ќе значи афирмација на личност, на граѓанин пред се и како граѓанин без разлика на својата етничка определба да помине кај граѓаните кои што најмалку 50% од Македонците, 50% од Албанците, 50% Србите, Власите, Ромите, Бошњаците и сите кои што живеат во нашата земја би го гласале тој претседател“, изјави премиерот Зоран Заев.