Македонија
17. July 2017 - 14:14

Забрана за работа од 30 дена за агенцијата „Венера“ која измами студенти за работа во странство

Државниот инспекторат за труд донесе решение за забрана за работа на Агенцијата за посредување при вработување во земјата и странство „Венера“ од Битола.

Забраната е во траење од 30 дена, а најавено е дека ќе биде побарано и поведување на прекршочна постапка.

Вонредните инспекциски надзори беа извршени на 5 и на 14 јули по објавените информации дека група студенти биле измамени од страна на оваа агенција.