Loading Video...
Свет
20. October 2017 - 17:27

За утре најавени масовни протести во Каталонија

Шпанската владејачка народна партија се договори со опоцизицките социјалисти да се одржат регионални избори во Каталонија во јануари. Детали за овој договор се очекуваат да бидат објавени утре на вонредната седнцица на владата  на Рахој на која  ќе   почне процесот за суспендирање на автономијата на Каталонија.  За утре каталонците најавија  масовни протести во  Барселона  кои ќе почнат во исто време со седницата на владата во Мадрид.