Македонија
21. October 2018 - 13:01

За Русија сме и ќе бидеме Република Македонија

По гласањето за уставни измени во Собрание преку твитер профилот на руската амбасада, Русија испрати порака дека ја признала Македонија под нејзиното уставно име и дека тој став не го менува.
 
„Русија ја призна Република #Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува”, пишува на официјалниот твитер-профил на руската амбасада во Скопје.