Македонија
28. December 2015 - 14:32

За подобрување на инфраструктурата Гевгелија потрошила 93 илјади евра

За подобрување на комуналната, патната и урбаната инфраструктура во годината што истекува, општина Гевгелија потрошила околу 57 милиони денари или 93.000 евра, соопштија денеска од Одделението за урбанизам на општина Гевгелија.

Поголемиот дел од средствата односно 40 милиони денари биле наменети за реконструкција и изградба на нови објекти и за реализација на втората фаза од градскиот пазар. 

Од Одделението за урбанизам посочуваат дека околу 13 милиони денари во текот на изминатата година биле вложени за реконструкција и изградба на нови патишта, како и за пробивање нови улици во населбата „Караорман“, каде во тек е интензивна изградба на индивидуални станбени објекти.

Во делот на патната инфраструктура беа посочени и вложувањата во изградбата на примарната и секундарната сообраќајна мрежа на автопатната клучка кај Милци и реализацијата на двете линии за атмосферска канализација на улиците ,„Мицо Шаренков“ и „Митко Зафиров“ во Гевгелија.