Фудбал
13. January 2018 - 12:06

За четири години 400 милиони за Меси

Еден остров, половина држава или фудбалски клуб, толку многу може да заработи неверојатниот аргентинец до 2021 година.

Меси во моментов има околу 50 милиони годишно, двојно од што заработува Кристијано Роналдо, пишува Марка.

Сто милиони евра, 71 милион за плати, 63,5  за фотографии и уште 70 бонуси за лојалност, ако остане до крајот на договорот во Барселона.

Кога платата се множи со четири, а бонусот и правата се додаваат на неа, Аргентинецот може да собере околу 417,5 милиони евра за четири години. Просторот за проширување не завршува тука.

Ако Барселона победи во Лигата на шампионите ова се уште 12 милиони, и ако Меси одигра најмалку три петтини од натпреварите ќе добие уште два милиони.