Интернет
3. February 2020 - 15:46

„WhatsApp“ престанува да работи на милиони телефони

Апликацијата „WhatsApp“ официјално престана да работи на милиони стари модели на „Iphone“ и „Android“ ширум светот.

Корисниците на веќе неподржувачките мобилни телефони нема да можат повеќе да создаваат нови акаунти или да ги реверифицираат постоечките од 1 Февруари.

Компанијата Фејсбук која е сопственик на апликацијата „WhatsApp“, изјави дека таквата мерка е донесена само за да се заштитат корисниците поради безбедносни причини.

Ваквата мерка предизвика негативни реакции од корисниците на оваа социјална мрежа, па својот револт го искажаа на своите профили.