Спорт плус
6. November 2019 - 14:21

Второ место за Андреј Марковиќ на светски натпревар за Street Workout одржан во Нови Сад

Street Workout или улично вежбање има две главни поделби Freestyle (категорија кај што се прават финти како на гимнастика) и Set & Reps ( категорија само за стриктни кревања на вратило, разбој и др).

Во натпревар на светско ниво одржан на 12 октомври оваа година во Нови Сад во кој учество зедоа околу 80 учесници меѓу кои четири учесници од Македонија (Андреј Марковиќ и Бојан Тошевски од Битола,Куманово Роберт Ангеловски  од и Бошко Стаменковски од Македонска Каменица кој е со импресивна 50 годишна старост), Андреј Марковиќ успеа да го освои високото второ место.