Loading Video...
Свет
26. December 2018 - 17:05

Втора детска жртва за “американскиот сон” на границата помеѓу САД и Мексико

8 годишно дете од Гватемала почина во американски центар за притворени мигранти. Причината за смрта на момчето не е позната. За случајот, американската агенција за царина и погрнаична заштита  ја известила владата на Гватамела. Инаку момчето е второ дете кое што овој месец почина после приведувањето при обидот за илегален премин на границата помеѓу САД и Мексико.Од американската агенција за царина соопштија дека сите деца кои се наогаат во притвор ќе бидат повторно прегледани. Претседателот Трамп изјави дека сите мигранти  се добредојдени во САД, но мора да во земјата да влезат легално.