Живот
16. December 2017 - 18:01

Вознемирувачко: Ова може буквално да ве убие - Не го оставајте мобилниот под перница, може да ве убие!

Според истражувањето кое го спроведе "Pew Internet Project",дури 44 отсто од луѓето не се одвојуваат од мобилниот телефон дури и кога одат на спиење, а таквата навика може да не доведе во голема опасност.

Полицајците од Њујорк предупредуваат дека навиката за оставање на мобилниот телефон под перница сите треба веднаш да ја сменат.

Фотографиите кои ги објавија на Твитер дефинитивно ќе ве уверат дека мобилниот телефон треба уште вечерва да го оставите далеку од својата глава.

На фотографијата се покажани запалените перници и душекот по експлозијата. Могумина од нас не ги читаа прирачниците добиени за одредени уреди, но во прирачниците е наведено дека мобилниот уред не треба да биде покриен со било што кое може значајно да влијае на протокот на воздух.

Тоа секако влијае на работата на телефонот и претставува можен ризик од пожар или експлозија.