Свет
17. December 2017 - 11:36

Војската веднаш скокна на нозе: Италија стравува од ужасот кој морето го исфрли на брегот

Силното невреме исфрли од море пет бомби од Втората светска војна, на плажата во блзиина на воената воздухопловна база, неколку километри од Рим, објавија денеска иатлјанските медиуми. 
Бомбите тежат помеѓу два и пет килограми и се забележани на плажата крај воздухопловната база Фурбара, на 55 километри северозападно од центарот на Рим.
Според изјавата, морале да интервенирале припадници кои биле специјализирани за деактивација на експлозиви кои имаат  седиште во воздухопловната база Фурбара.