Македонија
18. October 2021 - 11:00

Водство на Максим Димитриевски со 22 гласа по 100% преброени гласови

Државната изборна комисија преброја 100% од гласовите во Куманово, каде независниот кандидат Максим Димитриевски освои најголем број од гласовите, односно 15.164.

Кандидатот на СДСМ, Оливер Илиевски е веднаш зад него со 15.142 гласови, додека кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Тони Михајловски освои 8.582 отсто од гласовите во Куманово.