Бизнис
26. January 2018 - 16:33

Водата ќе поскапува и следните 3 години

Наместо поевтинување од 30% , сегашната власт   донесе одлука за поскапување на водата за скопјани. Од 1 февруари сметките за вода ќе бидат поскапи за 2 денари за кубик, што значи сегашната  сметка од 500 денари ,   граѓаните ќе ги чини  522 денари.  Цената на водата ќе се зголемува и во наредните три години.