Свет
25. February 2021 - 8:23

Во светот над 113 милиони луѓе заразени со Ковид-19

 

Во светот повеќе од 113 милиони луѓе се заразени со Ковид-19, покажуваат податоците на сајтот „ворлдометерс“ (worldometers.info).

Од почетокот на пандемијата од последици од Ковид-19 починале над 2,5 милиони луѓе, а оздравеле околу 89 милиони, додека околу 22 милиони се активни случаи.

Според бројот на смртни случаи на прво место се САД (со повеќе од 515.000 починати), а потоа следат Индија (над 156.000) и Бразил (со приближно 250.000).