Македонија
27. March 2023 - 11:47

Во Собранието утре седница за пратенички прашања

Во Собранието утре ќе се одржи седница за пратенички прашања, наместо во четврток. 

Седницата се одржува утре, како што посочуваат од Собранието, на барање на Владата. 

Вообичаено седница за поставување пратенички прашања се одржува последниот четврток во месецот, а, според усогласеното, први прашања поставуваат пратениците од опозоцијата.