Балкан
23. March 2020 - 10:47

Во Словенија трета жртва од коронавирусот

Постар маж е третата жртва од коронавирусот во Словенија, јави дописникот на МИА од Љубљана.

Се работи за 67 годишно лице, кое во Универзитетскиот клинички центар во Љубљана било донесено од домашно лекување и во тешка состојба. Според лекарите човекот не починал како директна последица од Ковид-19 и објаснија дека се работ за многу компликуван случај.

Синоќа пак 90 годишна жена сместена во домот за стари лица во Метлика почина како последица од Ковид-19.