Македонија
14. October 2019 - 11:31

Во Скопје санкционирани 135 возачи што управувале возила со брзина поголема од дозволената

Во текот на 10,11,12 и 13.10.2019 на подрачјето на СВР Скопје преземени се мерки и активности и констатирано е дека 135 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената.

Од сообраќај се исклучени 105 возачи, од кои: 51 возач затоа што управувал возило под дејство на алкохол и 54 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило. Исто така, исклучени од сообраќај се и 56 возила бидејќи биле нерегистрирани.

Санкционирани се 15 возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, шест возачи поради недавање првенство на минување на пешаци, седум возачи поради неправилно престројување, четири возачи поради неправилно престигнување, 17 возачи поради неносење сигурносен појас за време на управување на моторно возило и 23 возачи поради користење на мобилен телефон при управување на возило.

Во текот на изминатитеденови издадени се 164 мандатни платни налози.