Македонија
21. April 2017 - 8:32

Во Скопја шеста „Ролер трка 2017“

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“.

Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје. Целта на оваа рекреативна масовна акција е развивање на спортскиот дух и желбата за спортување на нашите најмлади.

- Со мислата во здраво тело, здрав дух, сакаме да ги анимираме нашите најмлади да ги засакаат ролерите и да го развијат духот на масовна дружба. Со унапредувањето на ролер спортот, градот ќе се збогати со уште една масовна манифестација, која има тенденција да прерасне во традиционална, а од година во година и се помасовна. На манифестацијата минатата година учествуваа околу 700 учесници, а годинава очекуваме бројката да биде поголема, посочуваат организаторите.

На Ролеријадата ќе бидат доделени по три награди за најуспешните учесници во машка и во женска категорија

Стартната позиција ќе биде на булевар „Илинден“, од пред фонтаната на Градскиот парк и ќе се движи до клучката на булеварот „Илинден“ со улица „Никола Тесла“ (кај ЈП „Паркови и зеленило“).