Македонија
30. September 2018 - 13:04

Во Штип излезноста до 11 часот е 9,8 проценти

Во Општина Штип своето право на глас до 11 часот го искористиле 9,8 проценти од вкупниот број гласачи или на 77 избирачки места гласале 4.129 граѓани од 41.854 гласачи кои се на избирачкиот список.

Претседателката на ОИК-Штип, Сенка Андреева информира дека гласањето се одвива без проблеми и на гласачките места е мирно.

Според претседателот на избирачкиот одбор 22 94 во ООУ „Ванчо Прќе“-Штип, Димче Клетнички на ова место право на глас имаат 509 гласачи, а процентот на излезност од 11 часот е 17. Поголема фреквенција на гласачките места во Штип се очекува по 16 часот.

Во источниот регион најголем одзив за гласање има во општината Пехчево, каде што гласале 11,82 проценти од гласачите, потоа Делчево, Берово и Пробиштип. Најмала излезност се бележи во руралните општини. Во Чешиново Облешево референдумски се изјасниле 5,39 проценти.