Македонија
6. April 2020 - 10:12

Во САД почина кавадарчанец од Ковид-19, позитивни се и неговата сопруга и ќерка

Кавадарчанецот Пепи Тодорчев, кој со семејството долги наназад живееше во Чикаго, САД, пред два дена починал од корона вирус, а негови пријатели започнаа донаторска акција, со цел финансиски да се помогне на неговите најблиски. Тодорчев (58) зад себе ја остави сопругата и три деца. Негови блиски од Кавадарци за ,,Фокус” откриваат дека и сопругата, како и едно од децата исто така се позитивни на вирусот.

Во тек е донаторска акција, со цел финансиски да се помогне на неговите најблиски.

Собраните средства ќе и помогнат на фамилијата на Пепи да ги покрие погребалните трошоци, медицински трошоци, кирија, храна и месечни сметки, бидејќи тој беше единствениот вработен во семејството.

До денес, собрани се над 40.000 долари, а крајна цел на донаторската акција е сумата од 75.000 долари.